Jeg sov det halve af formiddagen, jeg gik ud som et lys i går aftes, sov 10-11 timer, så jeg må da have trængt til det 🙂 Et bad fik mig vækket helt og efter jeg havde fået kaffe, følte jeg mig egentlig klar til dagen. Jeg gik,  fra min bopæl til spillestedet og nød det gode vejr. Jeg blev registreret og fik betalt for min deltagelse i turneringen,  jeg er seedet som nummer 14 ud af 75 deltagere. På spillestedet fik jeg hilst på et par spillere, som jeg mødte sidste år, hvilket jo er ganske hyggeligt. Lidt taler og oversættelser til engelsk og russisk, så kunne vi med lidt forsinkelse endelig kom i gang.

Jeg skulle have hvid (Det betyder jeg skal starte spillet) imod en 18 årig litauisk dame (Som er seedet, so nummer 53). Jeg forsøgte at huske på tålmodigheden undervejs, min modstanders kropssprog fortalte mig hun ikke brød sig om åbningen og det kom senere til udtryk på brættet. Det gav mig initiativet, som jeg ikke lod gå fra mig, jeg vandt en bonde og havde en overlegen stilling. Min modstander kæmpede meget længe og på den måde vare partiet nok en time lænegere end den burde have gjort.

I dag var der på spillestedet et arrangement med den danske Stormester (GM) i skak Peter Heine Nielsen. I to timer underholdte han børnene med ur.simultan (Han spiller mod flere ad gangen på tid og efterfølgende et lille foredrag .

Efter vores skak var Peter min guide i byen, han har boet i Palanga i to år, så kan viste mig igennem et stisystem i skoven frem til byen og hen på en ukrainsk restaurant, som vi begge kan lide, den hedder Ukrainietiska Virtuve.

Vejret var dejligt, så vi kunne spise udendørs. Vi fik Borsjtj og Gullasch at spise, sammen med en ukrainsk specialitet, noget brød med hvidløg. Det endte med at vi overraskede os selv med at  vi fik Ukrainian Beer, det man på dansk kalder et sæt, hvor vi fik en vodka med, vi mente det nok gik an, selv om Peter skal på arbejde i morgen tidlig og jeg skal spille kl 10.

Det brød med hvidløg havde jeg ikke prøvet før, men det var rigtig godt. De var de to andre retter også. Det er virkelig god og velsmagende mad.Hvis man skal svare på om man kan anbefale stedet, så vil jeg ikke tøve med at sige at det er et must hvis man er på disse kanter.

Prisniveauet er også fornuftigt, set med danske øjne.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s