Der er visdom i denne blog

Med fare for at virke selvfed, så garanterer jeg, at det kan være lærerigt at læse denne blog. Jeg vil begynde at følge den nu. Jeg har opdaget den kan lære mig noget, den har faktisk allerede lært mig noget. Jeg skal have mere tålmodighed, når jeg spiller skak. Det har jeg læst på denne blog og det burde jeg have tænkt over i dag, så havde jeg sparet mig selv for det dumme nederlag jeg i stedet rendte ind i.

Jeg kom igen i dag ind i en forholdsvis rolig åbning, hvor emnet blev feltet c5. For ikke skak kyndige kan det virke sælsomt at man sidder ved et bræt og har ikke mindre end 64 felter til rådighed, men begge spillere koncentrerer sig egentlig kun om feltet c5. Min modstander havde en god springer, som irriterede mig, så da vi byttede vores springere af, var jeg lettet, så fulgte afbytning af dronningerne, så byttede vi enkelt tårn, således havde vi syv (Ud af otte) bønder tilbage, et tårn en løber og en konge. Min løber var en såkaldt dårlig løber og da min modstander gerne ville bytte den af  tillod jeg det gerne. Nu kunne jeg egentlig læne mig tilbage og tænke, at jeg sikkert uden al  for meget pjat ville kunne bogføre et halvt point. Hvis man kunne undgå at blive utålmodig, kunne man sagtens bruge resten af aftenen på at sidde og file lidt på denne remis agtige-stilling. Da jeg ikke var begyndt at abonnere på denne blog da partiet fandt sted, mistede jeg tålmodigheden og begav mig rask væk ud i et tabt tårnslutspil. Det kan disse unge fyre godt lide og min tyrkiske ven, hjemførte også stikket med stor sikkerhed. Om ikke andet kan jeg da glæde mig over at se ungdommen spille noget fornuftigt skak. Jeg gav dem en chance for at vinde, de tog imod. Måske jeg i virkeligheden også kan lære lidt af dem. Aftenens højdepunkt var en lille russisk pige som efter 5 timers spil ikke lod sig overrumple af sin belgiske modstander. Hun måtte rejse sig hver gang hun rykkede fra den ene ende af brættet til den anden. Men hun havde masser af tålmodighed.

Inden jeg gik på mit hotelværelse var der analyser på terrassen, det gik ikke stille for sig med alle de serbere omkring brættet-

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s