En tur i rutschebanen i Serbien

Endelig skulle det ske. Efter et teknisk møde, hvor vi blev informeret om nogle “spille ting” skulle åbningsceremonien være næste skridt. Desværre havde borgmesteren i Nis tilsyneladende samme arbejdstempo, som dem i lufthavnen, så vi blev en hel time forsinket. 

Da han endelig kom, var der en masse taler, et sangkort sang for os og borgmesteren fortalte hvor stolt han var, og så blev det alligevel tid til første runde. Jeg fik fornøjelse af at have førstetrækket (hvid) mod en ung mand som smykkede sig med titlen CM, som står for Candidate Master.

Kort efter åbningen, spillede jeg et lidt dumt træk, som betød at min unge modstander fik teten og var godt i gang med at udspille mig. Jeg forsøgte at berolige mig selv med, at der nok skulle komme en chance senere i partiet. Det fik jeg ret i, han vandt en bonde og undervurderede mit svar på dette. 

Det betød han måtte ofre et tårn for en springer samtidig med at han måtte afbytte endnu en officer og pludselig sad jeg med et vundet slutspil. Jeg havde dog lidt problemer med at finde frem til den endelige gevinstføring. Her kunn jeg ha brugt min unge modstanders teknik, men jeg måtte tage til takke med min egen og jo mere jeg troede det var vundet, jo dårligere spillede jeg.

Det hele endte med at min modstander kunne blive ved med at sætte min konge skak. Hver gang kongen flyttede ud af en skak kom der en mere. Det har i skak et smukt udtryk, som hedder evigskak.  Man kan selv forestille sig hvordan vi i al evighed spillede videre på det parti. Det gør vi heldigvis ikke, da der venter to runder i morgen, det bliver en hård dag. Fra morgenstunden (Kl. 10:00) skal jeg spille med de sorte brikker mod en endnu bedre modstander end jeg havde i dag. Han har titlen FM, som står for Fide Master. Han er også serber, men jeg har endnu aldrig tabt til en serber, så det må stå endnu en prøve i morgen.

Partiet i dag endte så sent så jeg kun fik en sandvich at spise 😦  Jeg håber det bliver anderledes i morgen. Første måltid er morgenmaden , den glæder jeg mig så til

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s