Endelig lykkedes det

I går var en rigtig afslappende dag, forstået på den måde, at efter forskellige ritualer vedrørende morgenen og den efterfølgende morgenbuffet, sad jeg og nød det gode vejr på terrassen og foretog mig I N T E T. 

Ned på værelset til noget aircondition og så forberedte jeg mig på dagens parti, min modstander er stærk, siger de lokale, så respekten er der. Han spiller efter sigende hurtigt, er teoristærk og stærk i slutspil. Det er på ingen måde opmuntrende information jeg kan indhente. Men jeg vil fokusere på mit eget spil og især min svaghed med tålmodigheden. Kan se min modstander spiller 4,e3 eller 5.Se5 mod Slavisk, som jeg regner med bliver dagens udgangspunkt.Begge dele har jeg det fint med, så jeg læser lidt op på lektien og så tager jeg en (velfortjent) lur. 

En god lur er ikke at foragte, jeg går i bad, skifter tøj, barberer mig. Tænder min computer og ser der heppes på mig, bliver virkelig glad for at se, at folk gider interessere sig for, at jeg er taget til Serbien for at spille skak. Der ligger også en invitation om at tage ind til byen til en hyggelig aften, efter dagens parti. Invitationen kommer fra den hyggelige fyr Mihailo, som er repræsentant for det serbiske skakforbund. 

Først skal det vigtigste overstås og jeg går ned i spillesalen, fast fokuseret på de aftaler jeg har lavet med mig selv. Mens jeg sidder og gør klar sprænges lydmuren da en ældre mand opdager mig og udbryder: AAAH Bent Larsen !!

Denne fine fyr er virkelig en oplevelse, han er meget glad for Bent Larsen og omtaler ham gerne. Det er en ven af Zoran Ilic og hans  bror og han er tit at finde ved nogle analyser, her på stedet. Jeg vidste nu, at jeg ville blive skarpt overvåget. Jeg er dybt koncentreret, for at undgå han taler til mig under partiet, men heldigvis nøjes han med at blinke en gang i mellem. Partiet bliver som ventet Slavisk og det bliver varianten hvor hvid spiller e3 i 4.træk.

Vi får hurtig byttet lidt brikker, får rokeret og så går mine alarmklokker i gang. Det er nu jeg skal være opmærksom på at holde fokus og koncentration. Til gengæld synes jeg min modstander, virker som om, han har et problem med dette. Efter 25 træk, synes jeg at min stilling er god og jeg føler det går den rigtige vej. Jeg vinder en bonde mod at min modstander får en garderet fribonde, som jeg dog mener at have regnet mig frem til, at kunne blokere. Igen virker min modstander lettere utålmodig, og det ved jeg at man kan tabe på, så jeg lader ham endelig forblive i den tilstand. Han forsøger sig med et par listige fælder, som jeg heldigvis opdager. Bagefter finder computeren lidt andet , men den spiller heldigvis ikke med under partierne. Jeg begynder at angribe og en skøn forening af min egen fribonde og flere trusler om at sætte modstanderen mat, ender med at jeg efter 52 træk faktisk sætter ham mat.

Bent Larsens fan er begejstret og vil straks ha mig til at vise ham partiet, han er nu allieret med en tolk så vi kan sige andet end Bent Larsen Bent Larsen til hinanden. Han er en venlig mand (og en stærk skakspiller) og han kan lide mit parti. Ifølge tolken siger han at jeg er begyndt at spille som en serber, jeg bliver nu den serbisker viking.

Klokken er blevet så mange, så jeg undskylder at måtte bryde op, men jeg er nødt til at få noget aftensmad. Jeg spiser på denne skønne aften på terrassen og jeg føler mig vildt godt tilpas. Aftensmad og så er jeg på vej i taxa til byens centrum hvor jeg mødes med Mihailo, som er sammen med en (skakspillende) ven, så selskabet er godt.  Klokken er 21:45 og der er et leben som jeg ved ikke hvad. Vi drikker noget kaffe og det er nogle hyggelige fyre, som bagefter vader centrum igennem og forklarer mig om byen. Nis Fortress opleves således by night. De inviterer mig hen i den lokal skakklub, som ligger i nærheden, i et meget lille og V A R M T lokale. En anden fyr , som også deltager i turneringen, byder mig  velkommen og prøver straks at sælge mig nogle skakbrikker. Det lykkedes at undgå et køb og denne hyggelig aften ender kl 01:00 hvor jeg må indrømme jeg er blevet lidt træt, varmen er stadig med på dette tidspunkt.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s