Ned på jorden

Som Grundtvig udtrykker det i sin salme: ved jorden at blive, det tjener os bedst. Således blev en vis Hr Madsen behandlet af et ungt sebisk talent, denne eftermiddag. Efter tre runder uden nederlag måtte jeg ned på jorden og vende.En venlig sjæl fortalte mig, at ham jeg skulle møde, bliver trænet at den bulgarske stormester Delcev, som han er holdkammerat med. Denne Dolcev har tilsyneladende skrevet en bog om åbningen Modtaget dronninggambit, så derfor fik jeg det råd at spille noget andet end Dronninggambit.

Jeg valgte noget stille og roligt, som også anses for sikkert. Åbningen var meget lige og det blev et dybt strategisk anliggende. Undervejs i partiet må jeg tilstå at selv om jeg havde valgt noget stille musik til vores dans, var det svært. Måske jeg i virkeligheden fik et svar på hvor hvor jeg skal træne mere.  Mens jeg troede det gik fint faldt min unge modstander i den grad i staver, som man siger. Han tænkte grundigt over et træk, i næsten en halv time. Han syntes også det var en svær stilling og det endte med, at den med mindst tålmodighed,også var den med mindst points !

Jeg ville ønske den tålmodighed jeg besidder udenfor brættet, kunne overfæres til skakkens verden, det ville om ikke andet skåne mig for nogle nederlag. I dagens kamp var det helt lige , meget lige endda, men det hele ændrede sig da jeg tog forskud på glæderne. Det gør man ikke ustraffet mod så dygtig en spiller, som min modstander. Han viste sig, efter partiet, at være en sympatisk ung fyr, vi var enige om hvornår og hvordan partiet fandt en vinder, og han rystede ikke på hånden, da han fik chancen for at bringe mig ned på jorden, fuld fortjent sejr til den serbiske ungdom.

Tidligere på dagen vovede jeg mig ud på egen hånd i 30-35 graders varme. Jeg smuttede lige en tur i det lokale supermarked og shoppede lidt ind  🙂  Det var så varmt så jeg blev nødt til at købe en is for ikke at smelte. Jeg tror ikke luftfugtigheden hernede kan lide mig.

Det er da heldigvis andre, der kan, så jeg har hygget mig med flere af spillerne i dag. Mit slutspil fra i går har givet lidt sympati og respekt fra flere kanter. Serberne er meget nysgerrige efter at vide mere om mig og Danmark, så de spørger løs, flere via en tolk og flere med en masse fagter, vi taler om slutspil, EM i fodbold 1992, danskernes forhold til Holland, og selvfølgelig BENT LARSEN.

Omkring klokken 21 spiste jeg aftensmad i 22 graders varme på terrassen med en dejlig udsigt. Jeg nyder det

Dejlige mennesker, jeg er her sammen med, en englænder ved navn David fra Manchester. Han holder dog mere af den blå farve, hvor jeg bedre kan lide den røde. han fortalte at hans tre børn er “farveblinde” og derfor synes bedst om den røde. I morgen skal er han og jeg inviteret på sightseeing af den lokale IM Zoran Ilic, det bliver helt sikkert en god dag. I morgen eftermiddag venter en tyrkisk titelholder. Han smykker sig med titlen FM. Jeg planlægger at invitere ham ned på jorden 🙂

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s