Sidste runde

I dag klokken 10 lokal tid, startede den sidste runde i turneringen. Jeg havde sovet godt og var klar over der ventede en rigtig stærk modstander FM Kalvaitis fra Litauen. Hans titel som Fide Master og hans styrketal, fortæller at han er bedre end mig. Men heldigvis skal der spilles om det, så jeg gjorde klar til afgang, og huskede at tage mit pas med, og hvorfor huskede jeg mit pas? Man skal fremvise pas for at få udbetalt præmie, hvilket jeg har gode minder om sidste år i Palanga. At hente en præmie i dag ville med 99% sikkerhed kræve en sejr. Ret hurtigt tog Laurusas en sikker remis og sikrede sig dermed den udelte førsteplads. Med 6½ af 7 mulige er der ingen grund til at betvivle den sejr.

Mit parti kom i gang, det blev en åbning jeg kender godt, dog i en variant jeg kender mindre godt. Efter afbyning af en bonde, spillede min modstander et træk, som jeg var i tvivl om, var godt eller dårligt. En løber, der binder en springer, som det hedder. Bent larsen sagde:”spørg den hvad den skal”, så det gjorde jeg. Meget uventet kom svaret fra en af modstanderens springere som sagde:” Du er lige røget i en fælde”. Det kunne da ikke være rigtigt, her kommer jeg med mit gode humør, veloplagt til at spille noget godt skak og så skal han ødelægge det med en fælde. Efter nogle minutters intens undersøgelse af stillingen, måtte jeg konstatere, at jeg måtte ofre en officer for to bønder, det blev senere til en kvalitet, men jeg formåede aldrig at finde tålmodigheden, frem, så i stedet for at give optimalt modspil, måtte jeg med min efterfølgende spillefacon, konstatere at jeg simpelthen var oppe imod en bedre modstander. Efter 2½ times spil, syntes jeg forestillingen skulle have en afslutning, og den kom da jeg strakte hånde frem, som tegn på resignation.

Jeg sluttede med 4½ af 7, som er over min forventede score, det betyder at jeg stiger i styrketal og må være tilfreds, men personligt ville jeg gerne have haft mere ud af det, men det vil man jo altid gerne. Jeg tror jeg tjener omkring 25 points til mit styrketal på de to turneringer. De skal nu med hjem, en træner vil finde alle fejl, tvære dem ud i mit ansigt og bede mig om at tage ved lære. Jeg er helt sikkert blevet en bedre skakspiller på denne tur, det er helt sikkert. Rart at mærke når man investerer meget tid og mange penge på, trænere, bøger, rejser etc.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s