Sightseeing i Nis

I dag klokken 10:00, eller rettere ved titiden, blev jeg hentet af min ven Zoran. Første stop var tæt på centrum, hvor vi hentede David, herfra gik vi hen til et meget lille museum, som drives af en af Zorans venner, sådan bare for sjov. Det var ganske interessant at høre de historier, som han kunne fortælle. Bestemt et museum, man skal kende for at kunne få et kig ind, det er ikke på internet, eller brochurer, man får kendskab til det. Men et ganske fint indslag på vores tur.

Næste stop var Skull Tower, som jeg selv havde læst om inden jeg kom til Serbien, men for ikke at kede nogle med min egen opfattelse af hvad det er, så tjek i stedet dette link, hvis man ønsker lidt historisk indsigt.

Herefter ville Zoran vise os sin sommer residens og det var helt sikkert besøget værd, alene den udsigt kunne man blive glad for jævnligt at have til rådighed. Han viste os sit skakbord, nogle skakbøger og skak-scrapbog, det var absolut hyggeligt. Inden vi kom til sommer residensen, gjorde vi holdt ved Medijana, hvilket var et imponerende syn.Der var en guide som fortalte på serbisk og engelsk. Det gjorde han også  fint, men da en ældre dame fra Australien opdagede vi ikke forstod serbisk overtog hun fuldstændig oversættelsen, til stor moro for alle deltagerne tror jeg.

Efter disse indtryk, endte vi ved en lille lokal restaurant, som jeg næppe havde fundet uden lokal hjælp. Vi fik lidt frokost og lidt at drikke. David og jeg foretrak kun vand da vi skulle spille senere. Zran ærgrede sig men forstod os.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s