Tilbage med en sejr

Dagens modstander var endnu en juniorspiller, denne gang fra Hviderusland, endnu en af dem som er tilmeldt med lavere styrketal end jeg, men som muligvis er bedre end mig. Hans resultater i denne turnering er i hvert fald bedre end mine so far, han har slået en spiller med højere styrketal end mig og spillet remis, mod en med endnu mere end mig. Så der er grund til at have respekt, han kommer 5 min før start og virker meget fokuseret og koncentreret. Det er jeg også, jeg kan mærke jeg er kommet for at vinde, kommet for at få et rigtig godt parti.

Der er lidt problemer med airconditionen i lokalet, der er meget koldt synes jeg, og med fare for at lyde som en gammel revyhelt, er det irriterende at sidde i træk hele dagen! I dag havde jeg taget en langærmet trøje med, så jeg slap for at fryse på armene. Jeg havde fornøjelsen af at starte partiet og allerede i andet træk indikerer den unge mand han vil have fart over feltet, men jeg husker Bent Larsen for mange år siden om den opståede stilling, skrev om  et træk, som ville tage farten lidt af stillingen, så jeg fulgte Larsens råd. Lidt senere opstår en stilling, som i samme bog også beskrives, det er en mulig plan om et kongeangreb, som Larsen beskriver, som mange dametræneres favorit. Jeg er ikke træner for nogle damer, men jeg er nysgerrig og ville prøve varianten. Jeg har glemt jeg ikke er kongeangre-typen.Tålmodighed og planlægning skal frem, så jeg  planlægger hvordan jeg vil udføre det, uden at blive for ivrig. Det ender med en stilling, som jeg vil betegne som vundet og jeg er sikker på at min plan holde, samtidig forsvarer min modstander sig ikke optimalt, så jeg får lov til at slutte med et sjældent tårnoffer.

Dejligt at være tilbage med en sejr, det betyder jeg stadig kan opnå samme score som sidste år, hvor jeg scorede 5½ af 7. Nu har jeg 3½ af 5. Sjette runde senere i dag vil give et praj om det lader sig gøre.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s