Tilbage på sporet

Min franske modstander kom tre minutter for sent til dagens parti, det synes jeg er lidt irriterende, men omvendt er det jo til min fordel. Han narrede mig i åbningen, ved at bringe spillet væk fra det jeg gerne ville, og hen til det han havde forberedt. Jeg spillede meget tålmodig og meget omhyggelig og meget langsomt og var igen ved at komme i tidnød. Han stillede mig hele tiden opgaver, som skulle løses og det gjorde jeg så, endelig fik jeg et åndehul og slog tilbage. Psykologisk sker der tit det, at når en spiller  føler han har haft teten i nogle timer,opdager at det har han ikke mere, så begynder de dårlige træk at komme. Jeg tolkede hans kropssprog, som om han ikke nød forestillingen  og netop som han selv begyndte at bruge tid for at løse de opgaver jeg stillede ham, kom en af mine sjældne kombinationer. Jeg er ikke kendt  for at være særlig god til det taktiske, men denne her må have været tydelig for enhver, siden jeg så den. heldigvis for mig så den franske titelholder den heller ikke.Han forsøgte et par desperate forsøg, men opgav herefter.

Sikke et drama (syntes jeg), men det var ingenting i forhold til de dramaer, som udspillede sig andre steder. Min rare gamle ven, som kalder mig Bent Larsen, var pludselig i håndgemæng med en yngre fyr, nogle serbisker eder røg igennem luften og de slog lidt ud og snerrede ad hinanden. Senere blev de officielt korrekset og min ven blev sendt hjem. Pludselig kom en vred mand farende ind i spille salen og råbte og skreg så man skulle tro hotellet stod i flammer. Kort tid efter er der lussinger i luften i den anden ende af lokalet. Den ene er en tyrkisk spiller, som også var impliceret i går. Han har et problemer med serbere.Sidste hurdle var en spiller som havde sin mor med. Hun havde til gengæld sin computer med. Der er nok at se til i sådan en turnering.

Efter dagens rund viste Zoran lidt rund i byen,  vi købte en busbillet til mig til Beograd. Vi fandt en restaurant, som laver serbisk mad og serverer serbisk øl. Det var en god kombination, bagefter gik vi rundt i et inferno af mennesker, som at være på Strøget i København om eftermiddagen.

BALKAN er fantastisk

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s